Orta Afrika ülkesi olan Çad’ın başkentinde şehir merkezine yaklaşık 10 km mesafede bulunan okul aynı zamanda “yetimhane” olarak ta hizmet veriyor. 3000 metrekarelik bir alana kurulu ve etrafı duvarlarla çevrili olan tesiste 4 sınıf ve 2 yatakhane bulunuyor. Yatılı 100 öğrenci kapasiteli eğitim tesisi 2021-2022 eğitim-öğretim dönemiyle birlikte faaliyetlerine başlamış durumda ve şuan 60 öğrencisi bulunuyor. Tesiste ayrıca 5 adet idari personel odası, sağlık merkezi, yemekhane, 10 tuvalet ve 10 banyonun yanı sıra büyük bir de oyun sahası bulunuyor. Yetimhane ve okulun toplamda 18 personel, eğitim gören Çad’lı yetimler için hizmet veriyor.

HAKDER, daha önce Kamerun’da kız öğrenciler için açmış olduğu benzer bir eğitim tesisinin ardından ikinci tesisi Çad’da erkek öğrenciler için açarak mazlum coğrafyada yardım çalışmalarının yanısıra eğitim destek faaliyetlerine de yer veriyor.

Çad şartlarında oldukça kaliteli bir hizmet ortamı sunan HAKDER’in yetimhane ve okulu, başkentte “Türklerin okulu” şeklinde parmakla gösteriliyor.

çad4çad3çad2çad1