Kudüs Davası ve Mescid-i Aksa Direnişi; bu toprakların insanının en hassas olduğu konulardan biri! Liberalinden Sekülerine, Uluslacısından Milliyetçisine her kesim Siyonist İsrail'in katliamlarına maruz kalan Filistin'i ve ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'yı özel bir ilgi ve alakayla takip ederek direnişin yanında olduğunu ortaya koymaya devam etmektedir! Bu saldırılara da; gerek yardım kuruluşlarına gönderdikleri destek ve gerekse Mescid-i Aksa'ya ziyaret turlarına katılarak karşı olduğunu ve mazlum Filistin halkının yanında olduğunu gösterir. Zaten Türkiye, devlet politikası olarak, en üst makamdan bu duruma olan hassasiyetini ortaya koymaya devam etmektedir. Erdoğan'ın çağrısıyla da Kudüs turları seferlerine ilgi ve alaka artmaktadır!

''SON GÜNLERDE SUİSTİMALLLER ARTTI'' DEDİRTEN GELİŞMELER YAŞANMAYA BAŞLADI!

Ancak son zamanlarda Siyonist rejim Kudus Davası hassasiyetini gözeten firma ve sahiplerine ve rehberlere yönelik bir amborgo uyguladı! Bir çok önemli ve alanında tecrübeli isim, İSRAİL TARAFINDAN DEPORT EDİLEREK FİLİSTİN'E GİRİŞ YASAKLARI KONULDU! İşte tam da bu boşluktan faydalanan bazı şahıs ve firmalar, Kudüs Turlarını zemininden kaydırarak bir met'aya dönüştürmeye başladılar! Bireysel Sosyal medya hesaplarından garip garip fotoğraflar paylaşanlardan tutunda çevrelerine ''Kudüs turlarını düzenleyen en eski firmalardan biriyiz'' yalanları üzerinden itibar sağlamaya, muhafazakar kesimin tanıdığı bazı isimleri turlarının bir parçası yaparak isim ve marka olmaya çalıştıkları gözlemleniyordu!

''SINIR TANIMIYORLAR! KUDÜS RUHUNA AYKIRILAR!''

''Manevi yönüyle tüm semavi dinlerin kutsal şehir olarak kabul ettiği Kudüs'e yönelik düzenlenen turlardaki sınır tanımazlığa ise son günlerde bir yenisi daha eklendi'' diyerek bize ulaşan takipçilerimiz bir firmanın, sözde ''Kudüs turlarına olan ilgiyi arttırmak için'' bazı sosyal medya fenomenlerini kullandıklarını ve ön plana çıkarılan kişilerin kullanıldığı afişlerde ve imajlarda ''Fransa Şanzelize'ye giden aşıkların'' konseptinde KUDÜS VE MESCİDİ AKSA PAZARLANIYOR'' şikayetlerine kayıtsız kalınımazdı.

''KUDÜS'ÜN MANEVİYATINI ZEDELİYORLAR! KİM BUNLAR?''

Müslümanlar için büyük önem taşıyan Kudüs, peygamberlere ev sahipliği yapmış mukaddes bir şehir. Hitit Tur adlı şirket muhafazakar kesimin ilgisini çekmek için ''başörtülü olmasına rağmen başörtüsü ruhuna aykırı hareket ettiği yönünde tepkiler alan'' bazı sosyal medya fenemonlerini ön plana çıkararak, Söz konusu tur ilanındaki görüntülerde başörtülü fenomenlerin bol makyajlı, rujlu, fondotenden yüz hatlarının dahi görülmediği görüntülerini ve ''sevgili'' intibası verilen pozlarını, özel bir resim seçme ve görüntüde seçicilik algısıyla ön plana çıkararak Kudüs'ün maneviyatını zedeler nitelikte resimler kullandığı görüldü.

TUR ŞİRKETİ HESABINI GİZLEDİ! RESİMLERİ KALDIRDI!

Siyonist İsrail zulmü altında yaşam mücadelesi veren ''Filistinliler'in acılarının hiçe sayılıp, direniş kenti imajından çıkaralıp, Kudüs'ü romantik, sevgililer şehriymiş gibi pazarlamaya'' çalıştığı iddia edilen Hitit Tur adlı firmanın sosyal medya hesaplarına gösterilen tepkiler üzerine söz konusu firma hesabını gizleme ve hatta resimleri kaldırma ihtiyacı duydu. ''Madem doğru bir şey yaptınız neden inandığınız doğrunun arkasında durmuyorsunuz da o resimleri kaldırıyorsunuz?'' diye soran okuyucularımız ve Sosyal medya kullanıcılarının aynı şekilde bu ticari kurnazlığa alet olan sosyal medya fenomenlerine de şiddetli tepkilerde bulundukları gözlendi!

HİTİT TUR, TEPKİ GÖSTERENLERİ TEHDİD Mİ ETTİ?

Haber Merkezimize ulaşan takipçilerimizden bazıları ise; firma yetkilileri tarafından telefonun yüzüne kapatıldıkları, Durumu telefonda kınayarak ''Sizi Allah'a havale ediyoruz'' diyenlerin cep tellerine ''ses kaydınız elinizde mahkemede görüşürüz'' tarzında sms yollanarak tehdid ediledikleri yönünde kayıtlar bulunduğunu ve haber merkezimize ulaştırmak istedikleri yönünde şikayetleri de bu haber vesilisiyle kamuoyuyla paylaşacağımız belirterek konunun takipçisi olacağımızı ayrıca belirtiyoruz.

Konuyla alakalı kendilerine ulaşmaya çalıştığımız firma yetkilelerine nihayet Pazartesi öğleden sonra ulaştık ve tarafsız habercilik prensibimiz gereği iddialar hakkında ne düşündüklerini sorduk!

HİTİT TUR: ''AMACIMIZ KUDÜS'E SEYAHETLERİ ARTTIRMAK''

Konuyla ilgili iletişime geçtiğimiz Hitit Tur yetkilileri konuyla ilgili sorularımızı cevaplayarak genel bir açıklamada bulundu. Söz konusu şirketin yetkilisi ''Bizim Kudüs'ü ticari bir meta haline getirme gibi bir düşüncemiz yok. Avrupa'da fenomen olarak bilinen insanlar aracılığıyla Kudüs'e giden insan sayısını arttırmak için böyle bir çalışma yaptık. Ebru Özkan'ın tutuklanmasının ardından Kudüs'e giden kadın sayısı azaldı ve biz bunu arttırmayı hedefliyoruz. Avrupa'daki Türk aileler genç kızlarını İsrail'in tutumu nedeniyle Kudüs'e gönderme konusunda çekince yaşıyor. Biz de bunu tanınmış insanlarla aşmaya çalışıyoruz. Fiyata ve fotoğraflardaki genç kızların dudaklarına takılmak doğru değil. Amacımız Kudüs'e giden insan sayısını arttırmak.'' açıklamasında bulundu.

Habervakti olarak o tepki çeken resimlerden bir kaçını arzederek yorumu siz okuyucularımıza bırakıyoruz! Ve ayrıca bu durumu bir çok önemli twitter adresi de resimleri yayınlayarak protesto etti. Onlardan bir tanesinde fenomen @ustakiloyunlari ADLI SİTE ŞU METNİ YAYINLADI:

''Demet Akalın, insta hesabından bir marka ve ürünü tanıtabilir. Sosyal medya fenomeni olarak! Ama hiç kimse Mescidi Aksa'yı bu konuma düşüremez! Kudüs'lüler kimsenin sadakalarına muhtaç değil! Kudüs, Sosyal medya fenomenlerinin minnetine muhtaç değil, Başörtüsü kafasında aksesuar gibi duranların ise hiç değil! Din pazarında, Kudüs satanlardan mısınız? Aksa'yı mı pazarlıyorsunuz? Rachel Corrie kadar izzetiniz, derdiniz, duruşunuz ve ahlakınız yok mu? Şuh pozlarınızla, dudaklarınızda ki ruj Rachel'İn akan kanımıdır? Kimsiniz siz?''

AHMET HAKAN BİLE TEPKİ GÖSTERDİ

Muhafazakar kesimin yer yer kendisini eleştirdiği Ahmet Hakan'ın bile tepki vererek köşesine taşıdığı bu önemli ve hassas konuyu bizim mahallenin bir kısım internet siteleri ve haber kanallarının sessiz kalması manidar bulundu.

İşte tepki çeken o görüntüler:

Yenişafak Gazetesi'nin usta yazarlarlarından Ömer Lekesiz Konu ile alakalı twitter hesabından açıklamada bulundu!

"nasipse yarınki yenisafak'ta yer alacak yazım, şu fotoğrafta somutlaşan istismarcılığa, ahlaksızlığa, şerefsizliğe, namussuzluğa, haysiyetsizliğe... yöneliktir..." ifadesinde bulundu.

nasipse yarınki @yenisafak 'ta yer alacak yazım, şu fotoğrafta somutlaşan istismarcılığa, ahlaksızlığa, şerefsizliğe, namussuzluğa, haysiyetsizliğe... yöneliktir... pic.twitter.com/5UVrnahPaa

— Ömer Lekesiz (@OmerLekesiz) January 21, 2019

Haber Vakti-Özel