Bebeğin cinsiyeti gebe kalma anında belirlenir. Fakat bu cinsiyetin ne olduğun öğrenebilmek için bir süre beklemek zorunda kalırsınız. Bebeğinizin cinsel organları altı haftalık erken bir süreçte ortaya çıkmaya başlar. Ancak 11. Haftanın sonuna kadar farklı gözükmez. Bu aşamada kız ve erkek bebekler birbirine benzer.

Bebeklerin cinsiyetini öğrenmek için en erken dönem 16 ile 18. haftalar arasındadır. Bu haftalar arasında kız ve bebeklerin dış cinsel organları farklı görünümde olsa da başarılı tahminlerde bulunmak için bebeğin duruşu da önem taşır. Bebek, genital organlarını gizleyecek pozisyondaysa görmek için birkaç hafta daha beklenmesi gerekir.

Bebek Cinsiyeti Hangi Yöntemlerle Öğrenilir?

Fetüsün cinsiyetini belirlemek için ultrason tercih edilir. Ultrason işlemiyle, ses dalgalarının iletilmesi mümkün hale gelir. Annenin karnına bir miktar özel jel sürülür ve işlem başlatılır. Ses dalgalarının amacı vücuttaki doku ve kemiklerden transdüsere sıçrama ve fetüs görüntülerini siyah beyaz oluşturmaktır.

Üç boyutlu ultrason bir diğer yöntemdir. Bu ultrasonlar ile 11 – 14. haftalarda yapılan cinsiyet tahminlerinde %90 oranında doğruluk payı olduğu ortaya çıkmıştır. Üç boyutlu ultrason, bebeğin cinsiyetini erken tanımlama için önemlidir.

Koryon villus örneklemesi (CVS) cinsiyet tanımlamak için bir diğer önemli testtir. Bu test ağırlıklı olarak kromozomal veya genetik defekti geliştirme riski yüksek gebelikleri test etme amacıyla tercih edilir. Gebeliğin 10 – 12. haftalarında yapılabilir. İşlem, kromozomları incelemek ve bebeğin cinsiyetini belirlemek için plasenta dokusunun ufak bir bölümünü çıkararak yapılır.