Açılış öncesinde Rize-Artvin Havalimanı'nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, A Haber'e özel açıklamalarda bulundu.

Bakan Karaismailoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan satır başları:

Bu bölgede havalimanına ihtiyaç vardı. Tamamen Türk mühendisleri ve projeleri ile tamamlandı. Son 20 yılda hava yolu sektöründe ciddi yatırımlar yapıldı. Hava yolu halkın yolu oldu.

Rize - Artvin Havalimanı'nda 100 milyon taş, 5 bin kamyon kullanıldı. Yeni havalimanında büyük uçaklarında inebileceği bir pist yapıldı. Çay bölgenin vazgeçilmezi, projeye de yansıdı.

DEMİR YOLUNDA REFORM İLAN EDECEĞİZ

4 bin 500 kilometrelik demir yolu inşaatı devam ediyor. Demir yolları denizlere kavuşacak. Karadeniz ticari bir göle dönüşüyor.

KANAL İSTANBUL HANGİ AŞAMADA?

İstanbul Boğazı'nda sıkıntılar her gün artıyor. Kanal İstanbul tamamen lojistik bir ihtiyaç. Kendi geliriyle finanse edilmesi için çalışılıyor. Karadeniz kıyısına mega bir liman yapacağız.

Başakşehir-Hadımköy arasında otoyol çalışmaları sürüyor.

TRAFİK KAZALARI YÜZDE 80 AZALDI

Karayolunda 7 milyar saat tasarruf sağlıyoruz. Bayramda Osmangazi Köprüsü'nü 65 bin araç kullandı. Bayramda Çanakkale Köprüsü'nden 10 bin araç geçti.

YAP-İŞLET-DEVRET PROJELERİ

Yap-işlet-devret olmasaydı başka projeler olmazdı. 100 yılda yapılacak projeyi 20 yılda yaptık. Ulaştırma yaptırımların yüzde 20'si yap-işlet-devret ile yapıldı.

İHALELERE YÖNELİK ELEŞTİRİLER

İhaleler tamamen kamuya açık ve şeffaf. '5 firma' lafı külliyen yalan. Bu iddialarda bulunanlar ihalelere teklif versin. Sürekli iddiada bulunuyorlar, yalan çıkıyor.

İSTANBUL'DA METRO TARTIŞMASI

İstanbul'un bütçesi yeter ama hizmete harcanırsa. Lafla peynir gemisi yürümüyor.

BAKANLIK İSTANBUL'DA HANGİ METROLARI YAPIYOR?

Sabiha Gökçen metrosu ağustosta açılıyor. İBB'yi üzülerek seyrediyoruz. İBB kendi kendini engelliyor, hükümet değil. İBB çökmek üzere olan tünelle bile ilgilenmiyor. 103 kilometre metroyu İstanbulluların hizmetine sunacağız.