Yaratıcımız, Yaşatıcımız ve Yöneticimiz Allah’ımıza (c.c) hamd, Başöğretmenimiz, Önderimiz, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a) Efendimize, tüm Peygamberlerimize, izinden gidenlere, Ehl-i Beyti’ne, Ashabına, canımız Ana ve Babamıza, Mü’min kardeşlerimize, Allah’ın (cc) İlke ve İnkılabı İslam’a tabi olanlara, Din ve Vatan Muhafızı Gazi ve Şehidlerimize salat ve selam olsun…

Önümüzdeki Mart ayında yapılacak Yerel Seçimlerde, beş yıllığına ülkemizin il, ilçe ve beldelerini teslim edeceğimiz Belediye Başkanları, Meclis Üyeleri ve Muhtarların tespitinde ve seçilmesinde lider kadrosu ve seçmen olarak dikkat edeceğimiz, İslam’ı ilke ve kriterleri bilmek ve bir Müslüman olarak bu kriterlere göre tavır belirlemek durumundayız. Rabb’imizin bizlere rahmeti olan aşağıdaki İlahi mesajlar ışığında bu düsturları tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum; 

Allah (c.c)’ın, Kulu ve Elçisi Hz. Muhammed (s.a) Efendimize hitaben “Çok yemin eden, değersiz, alçak, kusur araştırıp leke süren, ikiyüzlülük edip söz taşıyan, hayra, hayırlı işlere ve iyiliklere hep engel olan, saldırgan olup hakları çiğneyen, günaha dadanmışa! Kaba ve şereften yoksun ve sonra da babası belli olmayan soysuz hiçbir kimseye -mal, makam ve oğullar sahibi de olsa- iltifat edip boyun eğme” (Kalem S.10-14)” buyurduğu ilahi mesajında makamları emanet edeceğimiz kişilerin tespitinde bizlere ölçüler vermektedir.

Beş yıl evvel de hatırlattığımız lider kadrosu ve seçmen olarak İslami ilke ve kriterlere göre dikkat edeceğimiz İlahi ölçüler;

- İslam Hukuku’nu, İslam ilkelerini yalanlayan, inkâr eden, helalleri ve haramları hiçe sayan ve alay eden münkirler!

- Sözünde durmayan, yalanı meslek edindiği için lüzumsuz yere yemin üstüne yemin edenler!

- Bayağı, değersiz, basit, lüzumsuz kişiler veya bu tip kişilerle devamlı gezip arkadaşlık edenler!

- Kusur araştırıp leke süren, alaycı, ayıplayan, laf taşıyan ve insanların arkasından dudak bükenler!

- Başkasını çekiştiren, söz taşıyan, tefrikadan ve ihtilaftan zevk alan ikiyüzlüler!

- Hayra ve hayırlı işlere hep engel olan, iyiliği daima önleyen, İslâm’î ve ilmi faaliyetlere engel olan, haset, cimri ve merhametsizler!

- Haklara saldırgan, emanetlere ihanet eden, yolsuzluklarla kirlenen, kul hakkını çiğnemekten ve devlet malını yemekten korkmayan, insan hak ve özgürlüklerini yasaklayan, adalet ilkesinden ayrılan gafil veya hainler!

- Günaha dadanmış, bilerek günah işlemekte ısrar eden, (beynamaz, yalancı, hırsız, rüşvetçi, faizci, sarhoş, zinakâr, kumarbaz, uyuşturucu bağımlısı gibi büyük günahlar bataklığına dalan) tövbe etmemiş mücrim ve fasıklar!

- Kaba ve şereften yoksun, zorba, gururlu ve makamına geleni ayakta bekleten, halkın haklı işlerini yokuşa süren, zorlaştıran veya hizmetleri başa kakan ve insanlara tepeden bakan mütekebbirler!

- Sevgiden yoksun, asık suratlı, kabadayı, ceberut, kötülük yapan, zalimler!

- Soyunu, milletini, medeniyetini ve bağlı olduğu değerleri inkâr eden, gizleyen, kuvvetten ve kuvvetliden yana, tavır alan, kişiliksiz kişiler!.

Yukarıda, ana hayat yasamız Kur’an-ı Kerim’den naklettiğimiz kötü özellikleri üzerinde taşıyan kişileri bilerek aday yapmak ve bürokraside önemli görevlere atamak büyük bir vebal ve büyük bir günahtır. Bu kişileri tavsiye edip, referans olmak da büyük bir vebaldir. Bu tip adaylara da severek ve bilerek oy vermek de büyük bir vebal ve günahtır! Ve “Allah, size emanetleri ehline vermenizi emrediyor…(Nisa Suresi: 58)” “Ey İman edenler! Emanetlerinize bilerek ihanet etmek suretiyle Allah’a ve Resulüne ihanet etmeyiniz! (Enfal 27)” Ayet-i Kerime’lerine göre Allah’a (C.C) ve Resulüne (S.A.V) ihanettir!

“Kim güzel ve yararlı bir işe aracılık ederse, o işten kazanılacak mükâfatta kendisine de bir pay vardır. Kim de kötü ve zararlı bir işe aracılık ederse, ondan doğacak zararlarda kendisine de bir sorumluluk payı vardır. Böylece her insan, yaptığının karşılığını tam olarak görecektir. Çünkü her şey Allah’ın kudret ve gözetimi altındadır. Ve Allah her şeyin karşılığını vericidir. (Nisa Suresi 85)” İlahi müjde ve ihtarını düşünerek Yüce Halık’ın (Yaratıcının) ve halkın sevdiği emin, ehil, sadık ve salih kişileri aday yaparak ve bu tip karakter ve güzel ahlak sahibi ehil adaylara oylarımızı vererek onların yapacağı güzel ve hayırlı hizmetlerin sevabına ortak olalım.

Yaratıcımız, yaşatıcımız ve yöneticimiz Allah (c.c), bu İlahi İslam İlkelerine uyarak din ve vatansever kadrolara makamları emanet edecek basiret ve feraseti hepimize ihsan buyursun. Ve daim yar ve yardımcımız olsun. Amin!

Bu dua ve tavsiyelerimizle, Siyonist ve Haçlıların Filistin ve Mazlum Coğrafyamızı İşgalini bizzat ellerimizle sona erdirilmesi ve tatil olması dileğiyle Cuma Bayramımız mübarek olsun!

Allah (c.c)’a emanet olununuz.

Selam, sevgi ve dua ile…