Özel sektöre göre daha uygun fiyatlı su satan İZBETON'un kentin çeşitli noktalarındaki 8 su satış istasyonun önünde sabahın erken saatlerinde damacana, bidon ve şişelerle sıraya giren vatandaşlardan bazılarının sıcak hava, uzun süren bekleyiş ve açlık nedeniyle rahatsızlandığı öğrenildi.

Girne'deki su satış istasyonunun önünde saatlerce beklediğini belirten 75 yaşındaki Fatma Okalan, kalp ve tansiyon hastası olduğunu ifade ederek, ''Kıtlık günleri gördük, bu sefaleti çekmedik. her gün sefalet yaşıyoruz. mecburen dayanmaya çalışıyorum. bayılan oluyor, hastalanan oluyor'' dedi.

Vatandaşlardan Abdülkadir Yılmaz da sıra beklerken bayılanlara diğer vatandaşların ve esnafın yardımcı olduğunu, su satış istasyonuna ambulans çağrıldığını söyledi.

Yılmaz Candal da ambalajlı su fiyatları yüksek olduğu için İZBETON AŞ'nin satış noktasını tercih ettiklerini belirtti.

Ramazan olması nedeniyle sıradaki pek çok insanın oruç tuttuğunu kaydeden Candal, ''Sıcak havada aç bekleyen bazılarının bayıldığını görüyoruz. yaşlı bir teyzenin fenalık geçirdiğini gördüm. güneşin altında beklemek kolay mı? kendi aramızda tartışma da yaşıyoruz. her gün kavga, her gün hasta var'' dedi.

Mehmet Ersöz de su kuyruğunda 2 saat beklediğini, 50 yaşın üzerindeki insanların güneşin altında 2-3 saat beklemesinin bayılmaya neden olduğunu ifade etti.

Torunuyla su sırasında beklediğini söyleyen yıldız bahar da bazen sıranın çok uzun olması nedeniyle saatlerce beklemelerine rağmen su alamadan istasyonun kapandığını bildirdi. Astım ve migren hastası olduğunu söyleyen bahar, güneşte bekleyemediğini, bu nedenle su satış istasyonlarının vardiyalı olarak daha uzun saatler çalışmasını istediğini söyledi.

LİTRESİ 5 YKR

Litresi 5 YKR olan İZBETON su satış istasyonlarına vatandaşların yoğun ilgi göstermesi sonucu, günlük satış 450 tona ulaştı.

Damacana, bidon ve şişelerle satış noktalarında sıraya giren vatandaşlar, önce su parasını ödüyor, daha sonra musluk ve hortumların bulunduğu bölümden su alıyor.

Duvarlarına İzmir büyükşehir belediyesinin su tasarrufu kampanyalarıyla ilgili afişlerin ve ''Lütfen şişenizi çalkalamadan doldurunuz'' yazısının asıldığı satış noktalarına vatandaşın yoğun ilgisi dolayısıyla bir kişiye 40 litreden fazla su satılmıyor.

Su için sıraya giren vatandaşlar arasında tartışmanın önlenmesi amacıyla su satış noktalarında İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri görevlendirildi.