Yazar Aytunç Altındal 2012 yılında katıldığı bir televizyon programında dikkat çeken ve günümüze kadar büyük ölçüde gerçekleşen iddiaları gündeme getirmişti. Söz konusu açıklamalarından 1 yıl sonra kanserden öldüğü belirtilen Altındal vefatından kısa bir süre önce yaptırdığı sağlık taramasından sapasağlam olmasına rağmen bir ay sonra birden bire tüm vücudunu kanser hücrelerinin sardığını anlatmış, Fransa’da yaptırdığı tetkiklerde doktorların kendisine kanser enjekte edildiği bilgisi verdiğini söylemişti.

FETÖ ŞÜPHESİ

Kanser hücresi bulaştırılarak öldürülen Araştırmacı Yazar Aytunç Altındal’ın en yakınındaki isimlerden birisinin FETÖ’cü olduğu ortaya çıktı. Aytunç Altındal’ın ölümünün üzerindeki sır perdesi FETÖ soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan 30 yıllık Jandarma İstihbaratçı İ.Ç’nin itiraflarıyla aralanmıştı.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü darbe soruşturması kapsamında konuşan istihbaratçı İ.Ç, ifadesinde Altındal’ın yardımcısı B.Ş olduğunu ve İstanbul’da görevliyken FETÖ ile irtibatlarını onun üzerinden sağladığını söyledi. İ.Ç’nin verdiği bilgilerden sonra polis Altındal’ın ölümüyle ilgisi üzerinde durulan B.Ş’nin peşine düştü.Ünlü Araştırmacı-yazar Aytunç Altındal’ın vefatı, FETÖ iddianamesine de şüpheli ölüm olarak geçmişti.

ALTINDAL'IN VEFATINDAN 1 YIL ÖNCE YAPTIĞI AÇIKLAMALAR

Öte yandan Altındal'ın 2012 yılında konuk olduğu bir televizyon programında gündeme getirdiği iddiaların 15 Temmuz'u ve günümüzü anlattığı görüldü.

Altındal'ın söz konusu açıklamaları şu şekilde:

"Türkiye'yi 2013 senesinden itibaren çok ağır şeyler bekliyor. Benim namım komplo teorisyeni değil mi? İki tane komplo teorisini söylemeden geçemeyeceğim. Bunlardan birincisi Usame bin Ladin'dir. Ladin'in teslim olmak istediği ve ona giden grubun da kendisini teslim almak üzere gittiği ve onu öldürdükleri bu bir. İkincisi ise burası çok daha mühim, 2021 yılına kadar müthiş bir değişim yaşanacağının, bütün dünyada alt üst olmalar olacağının ve büyük bir savaş başlayacağının planları yapılıyor dikkat.  Ama millet komplo teorisi olarak bilsin. 2021'e kadar yaşamam ama siz görürsünüz. O zaman Aytunç abimiz söylemişti dersiniz."