Araştırmacı yazar Prof. Dr. Ali Seyyar, 11 Eylül'de ikiz kullelerin teröristler tarafından ele geçirilen uçaklarla saldırıya uğraması ve binlerce insanın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan saldırının yıldönümünde yaptığı araştırmalarla yaşanan hadiseyi köşesine taşıdı. "11 Eylül 2001’de Dünya Ticaret Merkezi’nin hedef alınması, CIA’in bir plânı mıydı?" sorusuna cevap arayan Seyyar dikkat çeken araştırma ve değerlendirmelere imza attı.

İşte Ali Seyyar'ın o yazısı:

11 Eylül 2001’de Dünya Ticaret Merkezi’nin hedef alınması, CIA’in bir plânı mıydı?

İkiz kulelerinin teröristler tarafından ele geçirilen sivil uçaklar tarafından 11 Eylül 2001 tarihinde yani bundan tam 19 yıl önce imha edildiği bir gerçektir. Ama çelik yapı ile inşa edilen bu binaların çok kısa bir süre içinde yere çökmesi, mimarî ve teknik yönden şüpheli bir hadisedir. Bu tuhaf olayın perde arkasını bir belgesel film ile ilk kez ortaya çıkaran Renny Bartlett ve Sam Berrigan Taplin olmuştur. Bu belgesel, 23 Şubat 2016 tarihinde Alman 2. Kanalında gösterildikten sonra Batı dünyası, “İslamcı terör eylemi” olarak takdim edilmek istenen bu terör olayının arkasında CIA’nin de bir parmağının olabileceğine inanmaya başlamıştır.

Diğer yandan Avrupa Fizik Derneği (European Physical Society-EPS) tarafından yayınlanan "Europhysics News" isimli bir bilimsel dergide 2016 yılında çıkan ve “15 Yıl Sonra: Yüksek Binanın Fizikî Yönüyle Yıkılışı” (15 Years Later: On The Physics Of High-Rise Buılding Collapses) isimli bir makale ise, kulelerin çöküşünün sadece bir uçağın çarpması ile mümkün olamayacağını ortaya koymuştur. Başta fizik profesörü Steven Jones olmak üzere dört bilim insanı tarafından kaleme alınan bu araştırmaya göre Dünya Ticaret Merkezi’ne ait üç binanın dikey olarak çökmesi, kontrollü bir patlamanın sonucudur. Çünkü ne 11 Eylül’den öncesinde, ne de sonrasında hiçbir zaman bir yangının çelik kafese sahip bir gökdeleni sadece ısı sebebiyle yıkamamıştır.

Her üç binanın yıkımı, tıpkı bir binanın dinamitle kontrollü patlatma yöntemiyle yıkımı gibi olmuştur. Herkes yüksek olmaları sebebiyle sadece ikiz kulelerinin yıkıldığını düşünür ama diğerleri kadar yüksek olmasa da kompleks içinde yer alan “World Trade Center 7” olarak bilinen 3. bina da uçak saldırısına uğramadığı halde aynı akşam simetrik bir şekilde yıkılmıştır. (Daha fazla bilgi için Bkz.:http://www.europhysicsnews.org/articles/epn/pdf/2016/04/epn2016474p21.pdf).

Terör Eylemlerinin Planlayıcısı Olarak CIA

Öyle ise uçaklarla saldırı eylemi, Dünya Ticaret Merkezi’nin fizikî sonunu getirmek için, bir plân dâhilinde bizzat CIA tarafından yapılması istenmiş veya bu şekilde yapılmasına göz yumulmuş, "Inside-Job" (İçe Dönük İş) olarak ifade edilen ABD’nin bilinçli bir stratejisi olmasın?

Kaçırılan uçaklara karşı hava savunma sisteminin devreye geç girmesi ve dolayısıyla savaş uçaklarının geç kalkması veya hiç havalanmaması, bu ihtimali doğrular niteliktedir.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...