İsrail işgali altında yaşam mücadelesi veren Gazze'de yaşanan insanlık dramı dün olduğu gibi bugün de halen daha devam ediyor. 2010 yılında İHH'nın ve çok sayıda insan hakları örgütünün İsrail ablukasını delmek ve kuşatma altındaki mazlum halka yardım götürmek için kurduğu Gazze Filosu, Gazze'ye doğru yola çıkmıştı. Uluslararası karasularda İsrail askerlerinin düzenlediği saldırı sonucu Mavi Marmara gemisinde 10 vatandaşımız ağır silahlarla şehit edilirken 60 kişi de yaralanmıştı. Bugün Mavi Marmara Katliamı'nın 10. yıl dönümü ve 3 önemli isimle Mavi Marmara'yı konuştuk.

MAVİ MARMARA'NIN 10. YILINDA 3 KRİTİK İSME SORDUK!

ABDURRAHMAN DİLİPAK, AK PARTİ KOCAELİ MİLLETVEKİLİ MEHMET AKİF YILMAZ VE MUSEVİ ASILLI İŞ ADAMI DOĞAN KASADOLU GENEL KOORDİNATÖRÜMÜZ BÜLENT DENİZ'E AÇIKLAMALARDA BULUNDULAR.

Siyonist israil rejiminin ''kamu güvenliğine tehtid'' iddiasıyla Filistin topraklarına giriş yasağı koyduğu ve Telaviv'den deport ettiği Habervakti Genel Koordinatörümüz Bülent Deniz, Mavi Marmara Katliamı'nın 10. yılında Mavi Marmara Platformu Sözcüsü Abdurrahman Dilipak, Siyonist İsrail rejimini 1948 yılında kuruluşunu resmen tanıyan ilk müslüman ülke olduğumuz utancını TBMM kürsüsünde dile getiren ilk isim AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz ve Yahudi asıllı Musevi iş adamı Doğan Kasadolu'yla konuştu.

MAVİ MARMARA'NIN AMACI NEYDİ? DİLİPAK AÇIKLADI... 

Mavi Marmara Platformu sözcüsü Abdurrahman Dilipak, Mavi Marmara Katliamı'nın 10. yılında Habervakti'ne açıklamalarda bulundu. Dilipak, Mavi Marmara gemisi fikrinin nasıl ortaya çıktığını ve olayların nasıl geliştiğini çarpıcı bir dille ortaya koydu. ''İlk olarak 'Free Gazza' adıyla uluslarası bir vicdan hareketiydi.'' diyen Dilipak, ''Bütün dünyaya Gazze'deki trajediyi duyurmayı amaçlayan, İsrail yönetimi üzerinde baskı kurmayı amaçlayan bir hareketti. Düşüncemiz bir gemiyi insani yardımla doldurup, Gazze'ye götürmekti. Bugün Akdeniz'de bayrak açarak uluslararası söz sahibi olduysak temelleri Mavi Marmara atmıştır.'' ifadelerini kullandı.

İSRAİL'İ TANIMA UTANCINI BİZE CHP YAŞATTI

Siyonist İsrail rejimini 1948 yılında kurulduğunda ilk tanıyan müslüman ülke olduğumuz utancını TBMM kürsüsünden dile getiren isim AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz'da Koordinatörümüz Bülent Deniz'in sorularını cevapladı. LGBT ve 5G tartışmalarına getirdiği yorumlarlada kamuoyunun dikkatini çekerek farklı bir milletvekili profili çizen Yılmaz; ''Maalesef İsrail'i tanıyan ilk Müslaman ülke biziz. Bu zilleti bize 70 yıl önce CHP iktidarı döneminde Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ve CHP hükümetinin imzasıyla yaşattılar. Dünyada ilk defa terörist İsrail devletini tanıma ve meşru kılma zilletini bize CHP hükümetinin vurduğu bu damga 70 yıldır zerimizde. Aslında Mavi Marmara da bu zilleti boynumuzdan atma fırsatı verdi. Tüm İslam aleminde Türkiye'nin İsrail'i tanıması şok etkisi uyandırmıştı. Aynı etki Mavi Marmara'da tam tersine döndü. One minute ve Mavi Marmara her anlamda bir milad oldu'' ifadelerini kullanarak dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

BİR YAHUDİ OLARAK SORUYORUM: NEDEN?'

Yahudi asıllı Musevi iş adamı Doğan Kasadolu'da, Mavi Marmara Katliamı'nın 10. yılında Habervakti'ne açıklamalarda bulundu. Bülent Deniz'in sorularını cevaplayan Kasadolu; ''Türkiye Cumhuriyeti'nin Osmanlı'dan gelen bir vatandaşı olarak İsrail'in gerçekleştirdiği Mavi Marmara cinayetlerini şiddetle protesto ettim ve etmeye de devam ediyorum. İsrail teknolojisi sivil vatandaşlarla dolu bir gemiyi durdurabilecek bir güce sahipti. Gemiyi durdurmak yerine gemide katliam gerçekleştirmişlerdir. Ben bir Yahudi olarak merak ediyorum ve soruyorum neden böyle bir şey yaptılar?'' ifadelerini kullandı. ''Türkiye kazanmıştır. İsrail tarihinde ilk kez özür dilemiş, tazminat ödemiştir. Bu tarihi bir kırılma noktasıdır'' dedi.

HaberVakti - Özel