Yaklaşık 61 milyon seçmen, pazar günü sandığa gidecek.

Vatandaşlar, 5 yıl boyunca şehrini, ilçesini ve mahallesini emanet edeceği kişileri belirleyecek.

Bu kapsamda süreçte sona gelindi.

Aylarca süren seçim çalışmalarının ardından heyecanlı güne 1 gün kaldı.

Öte yandan oy kullanılacağı gün dikkat edilmesi gereken yasaklar da bulunuyor.

Bakan Bolat açıkladı: Fahiş fiyat ve stokçuluğa ağır cezalar uygulanacak Bakan Bolat açıkladı: Fahiş fiyat ve stokçuluğa ağır cezalar uygulanacak

Seçim günü yasakları

298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun kapsamında seçim günü yasakları şöyle:

- Seçim yasakları, 31 Mart 2024 tarihinde saat sabah 06.00 itibarıyla uygulanmaya başlayacak. Yasaklar gece yarısı saat 00.00 itibarıyla sona erecek.

- YSK kararına göre ayrıca yerel seçim günü 06.00'dan 00.00'a kadar alkollü içki satılamayacak, içkili ve umumi yerlerde alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasak olacak.

- Eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalacak, eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek.

- Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka kimse silah taşıyamayacak.

- Oy verme günü, seçim yasaklarına ve belirtilen kurallara uyulmak şartıyla saat 18.00'den sonra düğün yapılabilecek.

- Oy verme günü saat 18.00'e kadar radyolar ve her türlü yayın organları tarafından seçimler ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması yasak olacak.

- Saat 18.00 ile 21.00 arasında radyolarda ve her türlü yayın organlarında ancak YSK tarafından seçimlerle ilgili olarak verilecek haber ve tebliğler yayınlanabilecek.

- Saat 21.00'den sonra bütün yayınlar serbest olacak ancak YSK'nın gerek görmesi halinde saat 21.00'den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.